Quinoaprutje met zoete aardappel

Hoi pipeloi!

Ik ben dus echt dol op zoete aardappel; gekookt, gebakken, gepoft… ik gooi ‘t allemaal in m’n mikkie en GENIET. Alleen vind ik de bereidingstijd vaak zó lang – ik heb laatst voor m’n verjaardag een airfryer gehad, dus probleem dik opgelost, maar die had ik nog niet toen ik dit gerecht maakte – toen dacht ik opeens (waarom ik dit nog niet eerder had bedacht): als ik de aardappel nou in flinterdunne plakjes snij, dan hoeven ze vast minder lang in de oven. Werkte! Hier komt het hele recept:

Personen: 2
Tijd: 15 min.

Ingrediënten:

 • 1 grote zoete aardappel
 • quinoa voor 2 pers
 • 1 broccoli
 • stuk of 15 champignons
 • uitje
 • zongedroogde tomaat
 • gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn, zout
 • Olijfolie

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 230ºC
 • Snij de zoete aardappel in flinterdunne plakjes
 • Verdeel de plakjes over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met wat olijfolie. Besprenkel ze, naar smaak, met wat gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn en zout en schuif ze voor ongeveer 15 min. (of tot ze een beetje bruin en zacht zijn) de oven in
 • Kook de quinoa volgens de verpakking
 • Je kan de broccoli, waneer je hem liever wat zachter wilt, ook tegelijk met de quinoa even koken
 • Snipper de ui en snij de champignons en broccoli in stukjes. Fruit de ui even kort in een pan met wat olie en doe dan de stronkjes broccoli en champignons erbij en roerbak dit goed
 • Roer de (afgegoten) quinoa, broccoli, ui en wat stukjes zongedroogde tomaat door elkaar. Bestrooi eventueel met nog wat peper en zout, leg de aardappelschijfjes erbij en eet smakelijk!

Wil je niks missen van De Makkelijke Vegan? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan . En ik vind het echt super leuk als je mij daar laat zien/weten wanneer je een gerecht van mij hebt gemaakt! 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.