Zoete aardappel uit de magnetron met crispy boerenkool en nepkip

Laatst zag ik dat iemand een zoete aardappel in de magnetron deed en deze binnen 10 minuten gaar was. Whaaat! Waarom kende ik, De Makkelijke Vegan of all people, deze lifehack nog niet!? Ik ging gelijk aan de slag en maakte dit über makkelijke gerecht!

Personen: 2
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je allemaal nodig:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 pak stukjes nepkip
  • Een stuk of 6 grote stengels verse boerenkool (het kan ook met de voorgesneden boerenkool uit zak, maar dan krijg je niet zulke mooie grote chippies)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • Voor de saus: 150 ml sojayoghurt, sap van 1/2 limoen, 1 tl dille en 1/2 tl knoflookpoeder, peper en zout naar smaak. Alles even met elkaar mengen

Zo maak je je leven super makkelijk:

  • Prik op verschillende plaatsen met een vork rondom wat gaatjes in de zoete aardappels, leg ze op een bordje en schuif ze voor ongeveer 10 minuten in de magnetron. Draai ze tussendoor een keer om en prik er even in om te voelen of ze al helemaal zacht zijn; dan zijn ze klaar.
  • Scheur ondertussen de boerenkoolblaadjes van de stengel af, doe ze in een kom en meng er 1 el olijfolie en 1 el sojasaus goed doorheen. Doe de blaadjes in de airfryer of oven op 180 graden voor ongeveer 5 a 10 minuten. Goed tussendoor checken of ze niet te bruin/zwart worden! Zodra ze een beetje bruin en knapperig worden, zijn ze klaar.
  • Bak intussen ook de kipstukjes in wat olie rondom bruin.
  • Snij de zoete aardappel over de lengte een beetje in, leg hier de kipstukjes in en verdeel de boerenkool over het bord. Top af met wat van de yoghurtsaus en eetsmakelijk!

Ik ben super benieuwd wat je van het gerecht vindt! Laat het me weten @demakkelijkevegan and let’s keep in touch 🙂

Liefs,

Shari

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.