Kikkererwt-tofu ballen in teriyaki saus

Personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig voor de ballen:

  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 200 gram tofu
  • 40 gram kikkererwtenmeel (of ieder ander soort meel will do the work too, maar het liefst wel glutenvrij meel natuurlijk)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lente-uien
  • Een hand verse bladspinazie
  • 1 el sojasaus
  • Optioneel: sesamolie om de ballen in te bakken, maar kan ook in je eigen favoriete bakolie
  • Sesamzaadjes ter garnering

Zo maak je ze:

  • Spoel de kikkererwten schoon en mix ze in/met een keukenmachine tot een glad mengsel
  • Laat de tofu goed uitlekken en knijp boven een zeef uit. De tofu mag uit elkaar vallen, want dat is de volgende stap; knijp de tofu fijn in brokjes en doe met de kikkererwten in een grote kom
  • Pers de tenen knoflook er ook bovenuit
  • Snijd de lente uien in kleine ringetjes en snijd de spinazie klein en doe dit ook in de kom erbij samen met een eetlepel sojasaus
  • Roer alles goed door elkaar en maak er ballen van ongeveer 2 a 3 cm doorsnee van – als het mengsel niet zo goed plakt, kan je er nog even kort een staafmixer doorheen halen, zodat het meer een papje wordt en je er betere ballen van kunt draaien.

Dit heb je nodig voor de teriyaki saus:

  • 7 el sojasaus (ik gebruik die met minder zout)
  • 1 el coconut aminos (je kan in plaats hiervan ook ketjap manis gebruiken)
  • halve tl knoflookpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el palmsuiker
  • 1 tl rode sriracha (optioneel, want is een beetje pittig)
  • meng apart alvast: 1 el boekweitmeel (of ander soort meel) met 1 el water tot een papje

Zo maak je de saus:

Doe alles in een klein pannetje, warm het op tot het kookpunt, roer tussendoor goed, laat het nog even pruttelen totdat het de gewenste dikte heeft en klaar.

Ik maakte hierbij nog een pan bami. Super easy: glutenvrije spaghetti koken volgens de verpakking, nasi-/bami groente bakken, nasikruiden erdoorheen, spaghetti afgieten en nog even meebakken met de groente en kruiden en klaar is je bami!

Eetsmakelijk!

Ik ben super benieuwd wat je van het gerecht vindt! Laat het me weten @demakkelijkevegan en let’s keep in touch 🙂

Liefs,

Shari

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.