Kliekjes-curry met quinoa
Hoi hoi!
Jup, wéér een overheerlijke curry gevuld met kliekjes! Ik houuuu dervan!
Personen: 2
Tijd: 8 min.
Ingrediënten:
- 2 kopjes quinoa
- halve pot tuinbonen
- 1 rode paprika
- stuk of 15 middelgrote champignons
- 10 cherrytomaten
- flinke hand spinazie
- stengel lente ui
- 1 teen knoflook
- blik kokosmelk
- 1 a 2 el thai green curry paste (koh thai, albert heijn)
Bereiding:
- Kook de quinoa volgens de verpakking en doe de (afgespoelde) tuinbonen hier ook bij
- Snij de paprika, champignons en cherrytomaten in stukken
- Bak de champignons samen met de (geperste) knoflook tot ze een beetje bruin zijn
- Doe dan de paprika er een paar minuten bij, gevolgd door de cherrytomaten en spinazie
- Wanneer de spinazie wat geslonken is kan de kokosmelk (hoeft niet gelijk alles) en de curry paste erdoorheen geroerd worden
- Naar smaak kan je wat meer kokosmelk of juist meer curry paste toevoegen
- Serveer de quinoa/tuinbonen met de groentencurry en top af met wat stukjes lente ui
Smakelijk eten!
Voor meer eet-inspiratie kan je mij ook volgen op instagram @demakkelijkevegan
Adjeu!