Gele risotto
Hoooi leuke mensen,
Vandaag weer een lekker kleurrijk gerechtje om heul blij van te worden!
Het is heel makkelijk te maken, maar het ziet er toch uit (en smaakt) alsof je uren in de keuken hebt gestaan!
Personen: 2
Tijd: 15 min.
Ingrediënten:
- 2 kopjes risotto rijst
- 1 ui
- 1 á 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1 grote zoete aardappel
- 1 bakje bimi’s a 200 gr. (of aspergebroccoli worden ze ook weleens genoemd)
- 2 a 3 tl kurkuma
- peper en zout
Bereiding:
- Snipper de ui en pers de knoflook. Bak beiden in wat olie in een diepe pan tot de uien glazig zien en voeg dan de risotto rijst (droog) toe om ook even kort mee te bakken
- Kook nu de risottorijst volgens de verpakking. (of gooi het bouillonblokje er gewoon bij en voeg water toe tot de rijst de juiste bite heeft)
- Ondertussen schil je de zoete aardappelen en snij je ze in blokjes. Kook ze in ongeveer 10 min. gaar en giet dan af
- Snij ook de bimi’s in stukken en bak in wat olie tot ze wat zachter zijn. Ik strooide er nog wat nootmuskaat overheen. Best lekker!
- Wanneer de risotto de juiste dikte heeft roer je er een aantal tl kurkuma doorheen om de gele kleur (en lekkere smaak) te krijgen
- Top de risotto nu af met de zoete aardappel en bimi’s en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Smullonnnn!
Voor nog meer eet-inspiratie kan je mij ook volgen op instagram @demakkelijkevegan