Zoete aardappelfriet met tuinbonen en sla
Hoi pipeloi!
Als mijn kinderen later hun groenten niet opeten – en niet zwaar overprikkelt raken door alle kleuren – dan weet ik het ook niet meer hoor, haha!
Wij waren in ieder geval lekker overprikkeld en vol van deze semi Hollandse pot.
Hoe makkelijk was het maken hiervan?
Personen: 2
Tijd: 5 min. + 30 min. baktijd
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappelen
- grote pot tuinbonen
- zak sla (bijv. rucola sla melange)
- wat cherrytomaatjes
- balsamico dressing (ik gebruikte die crema versie van La Place, Jumbo)
- appelmoes
- olijfolie
- peper, zout, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder
Hoe:
- Verwarm de oven voor op 230ºC
- Snij de zoete aardappelen in gelijke partjes in de vorm van patat
- Besprenkel ze met wat olijfolie, verdeel er wat paprikapoeder, knoflookpoeder en zout over en schuif voor 30 minuten – of tot ze zacht zijn – in de oven
- De laatste 5 min. kan je de tuinbonen in hun eigen vocht even opwarmen terwijl je de salade klaarmaakt; tomaatjes, balsamico dressing, peper en zout eroverheen
- Appelmoes over je tuinbonen is de bom!