Pompoen, spruiten en nep schnitzel

Een persoonlijk verhaal over mijn haat-liefde verhouding met spruiten.

Ik lustte vroeger dus écht geen spruiten. Ik verwacht dat ik hierin niet de enige ben. Maar ik hou in het algemeen ook gewoon niet zo van gekookte groente. Daarom dacht ik: waarom bak ik die groene knikkers niet gewoon eens in de oven en probeer of ik het zo wel lekker vind. Spoiler alert! EXPERIMENT GESLAAGD.

Nodig voor 2 personen:

  • 1 zak voorgesneden pompoen, spruiten en rode ui (bij AH en Lidl)
  • 2 nep schnitzels
  • Vegan mayonaise

Doen:

Gooi de zak groenten leeg in een ovenschaal. Besprenkel de boel met wat olijfolie en eventueel wat rozemarijn en schuif voor ongeveer 40 minuten op 180 graden de oven in (prik even in de groenten om te voelen of ze zacht zijn, dan zijn ze klaar). Bak de laatste 5 minuten van de baktijd de schnitzels nog even in de pan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer met nog wat vegan mayo en je super makkelijke maaltijd staat op tafel. Mocht je het wat te weinig vinden, kan je er bijvoorbeeld ook nog een zak zoete aardappelfriet o.i.d. bij doen in de oven.
En echt waar ik beloof je; na spruiten op deze manier een tweede kans gegeven te hebben, ga je echt van ze houden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.