Andijvie stamppot met knakwortel en nep feta
Hola knappe Hollanders!
Een stamppotje met een twist. Ik ben dol op stamppot, maar hou er dan wel van om er af en toe wat anders mee te doen of aan toe te voegen. Want wat deze boer niet kent, eet ‘ie wél!
Nodig voor 2 personen (+misschien nog een lekkere lunch voor jullie allebei voor de volgende dag):
- Zak andijvie van 400 gram
- Stuk of 4 – 6 middelgrote witte zoete aardappelen (deze zijn paars aan de buitenkant en wit aan de binnenkant)
- Pak knakwortels
- Pak nep feta van Violife
- Zakje vegan jus
Doen:
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze dan voor ongeveer 10 minuten
- Stamp/prak ze dan tot een romige bedoeling en roer de andijvie erdoorheen
- Bak in de tussentijd de knakwortels nog even op in een koekenpan
- Bereid de jus volgens de verpakking
- Top alles op je bord af met nog wat nep feta en de jus
Makkelijk, snel klaar, goedkoop, mega gezond, vet lekker. I love stamppot.