Homemade wraps van boekweitmeel met ijsbergsla en nep kip
Hallo leuke mensen!
Best regelmatig maak ik wraps, want makkelijk, snel en meestal vet lekker.
Het enige wat me dan af en toe tegenstaat is dat de wraps/tortilla’s zelf niet zo bijster gezond zijn. Dus ik dacht: ik kan ook gewoon eens proberen zelf een tortilla te maken! Dus dat deed ik. En toen vulde ik ze met ijsbergsla, nep kip en homemade knoflooksaus.
Voor twee personen heb je nodig:
Voor ongeveer 6 wraps:
- 200 gr boekweitmeel
- 400 ml water
- 2 tenen knoflook geperst
- handje tijm (mag ook uit een potje komen hoor)
- zout
Voor de vulling:
- 1 zak ijsbergsla
- 1 a 2 pakken nep kip (net hoeveel honger je hebt)
- vegan mayonaise
- limoensap (van de vrucht of uit een flesje)
- knoflookpoeder
- dille
Doen:
Doe alles voor de wraps in een kom en roer goed met een garde. Verhit dan een koekepan (of twee dan kan je twee wraps tegelijk bakken; gaat sneller) en verwarm hierin wat olie om in te bakken. Doe nu net alsof je pannekoeken gaat bakken, maar dan met het beslag voor de boekweitwraps tot al het beslag op is. Ohja het is wel belangrijk om na iedere wrap weer wat extra olie in de pan te doen, anders koekt de volgende aan.
Bak de nepkip volgens de verpakking.
Roer in de tussentijd in een klein kommetje een stuk of twee eetlepels vegan mayonaise met sap van een halve limoen, een halve tl knoflookpoeder en wat dille and let’s call it a knoflooksaus.
Vul de wraps met wat ijsbergsla, nepkip en wat van je knoflooksaus en smullen maar!
Je kan dit natuurlijk ook met voorverpakte wraps maken (doe ik ook nog steeds weleens, hoor), maar als je eens wat tijd over hebt en in een healthy bui bent (of glutenvrij eet), kan je deze boekweitwraps maken.