Mexicaanse quinoa. Vet makkelijk en gezond!

Hey hey!

Vandaag één van mijn meest makkelijke recepten ever. Welke nog gezond en lekker is ook!

Personen: 2
Tijd: max. 8 min.

Men neme:

  • quinoa voor 2 personen (ik heb altijd 1 bepaald theekopje wat ik vul en dat is dan precies genoeg voor 1 persoon)
  • 350 gram Mexicaanse diepvriesgroenten mix (Lidl)

Hiermee kan je al een vet lekker gerecht maken door dit allebei klaar te maken en door elkaar heen te gooien. Ik pimp het gerecht altijd nog even hiermee:

  • 1 el tomatenpuree
  • Picadillo kruiden van Jonnie Boer (heel erg optioneel)
  • Avocado
  • Iets van noten. Ik had dit keer een pepitamix of zoiets.
  • Wat sriracha saus (hot chilli sauce) voor de liefhebbers

Men doet:

  • Doe de quinoa in een pannetje. Giet er twee keer zo veel water als quinoa bij en kook tot al het water verdampt is.
  • Ondertussen roerbak je de groenten in een andere pan
  • Als je voor de vet ultra mega bizar makkelijke versie gaat dan hoef je de inhoud van deze twee pannen alleen nog door elkaar heen te roeren en ben je klaar. Anders;
  • Op het laatst roer je een flinke klodder tomatenpuree, een scheut water en een eetlepel (of gewoon naar je eigen smaak) picadillo kruiden door de groenten heen.
  • Roer dan pas de quinoa erdoorheen. Schep op. Verdeel over elk bord nog wat blokjes avocado, noten en sriracha saus voor de mensen met een mond van leer (lees: want hottt)

Als je er trouwens voor kiest om er geen gezouten noten of sriracha overheen te doen, zou ik wel nog wat zout gebruiken.

Tadaaaa weer een super makkelijke, gezonde, vegan, lekkere, snelle maaltijd. Lof it! Ik hoop jullie ook 😀

Volg me op instagram @demakkelijkevegan oke doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.