Broccoli/zoete aardappel ovenschotel
Hallo Hallo!
Opeens bedenk ik mij dat ik eigenlijk best vaak zoete aardappel eet… Maar het is dan ook gewoon een super lekkere, makkelijke en gezonde groentesoort 😀
Vandaag dus weer een lekker gerecht met zoete aardappel!
Personen: 2
Tijd: 10 min. + 15 min baktijd
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli
- pakje alpro rijst kookroom
- 3 el edelgistvlokken
- wat vegan strooikaas
- rozemarijn, peper en zout
- chillivlokken (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Snijd de zoete aardappel in plakjes en kook voor 5 a 10 min.
- Snijd de broccoli in kleine stronkjes en kook deze ook voor 5 a 10 min.
- Roer ondertussen de rijst-kookroom en de edelgist door elkaar
- Als de aardappelen en broccoli beiden een beetje zacht geworden zijn mogen deze afgegoten worden
- Leg de plakken aardappel als eerst in een ovenschaal, dan wat van de kruiden (naar smaak) eroverheen gooien, dan een laag broccoli en dan weer wat kruiden
- Daar overheen mag dan het mengsel van de kookroom en edelgistvlokken en top alles af met wat veganistische strooikaas
- Zet voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven
Smullen maar!
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het nog een beetje flauw vond allemaal. Ik heb van een lieve volger op instagram (@demakkelijkevegan volg mij oke) een ander receptje voor een soort vegan bechamelsaus gekregen. Daarmee wil ik dit gerecht de volgende keer maken. Houd mijn instagram dus in de gaten voor de review over die variant!
Eén reactie
Karina Verlee
Heb je het recept van die behamelsaus?