Havermouttaartje uit de oven

Aloha!

Je bent zojuist getuige van het eerste ontbijtrecept op De Makkelijke Vegan! Woehoe!
Meestal heb ik een bepaald ontbijt wat ik voor een hele lange tijd elke ochtend eet, maar zo nu en dan laat de neuroot in mij het toe om van de norm af te wijken en een ander ontbijtje te fabriceren. Dit keer was het havermout op een manier waarmee je gewoon geoorloofd met taart kan ontbijten. Winning in life!

Personen: 1
Tijd: 2 min. + 20 min baktijd (in die tijd kan je dus ff douchen enzo)

Ingrediënten:

 • 50 gr. havermout
 • 50 ml plantaardige melk (ik had kokos/rijst melk)
 • Tippie van Shaar: ik gebruik altijd een koffiekopje o.i.d. die ik eerst vul met de havermout, dat leeggiet in mijn kom en daarna evenveel melk in het kopje doe. Dan heb je altijd de juiste verhouding havermout en melk.
 • 1 banaan
 • stuk of 4 dadels
 • wat walnoten
 • 1 el kokosrasp
 • 1 á 2 tl speculaaskruiden
 • kwart tl bakpoeder
 • snuf zout

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 200ºC
 • Prak in een kom een banaan
 • Voeg hier de havermout, melk, speculaaskruiden, bakpoeder en zout aan toe en roer alles goed door elkaar
 • Verdeel er nog wat stukjes dadel, walnoot en kokos overheen en schuif je kom voor 20 min. de oven in en je ontbijttaartje is klaar!

Met de extra ingrediënten die je toevoegt (in dit geval dan de dadels, walnoten en kokos) kan je natuurlijk ook heel goed variëren; gebruik eens een andere soort noot of fruit. Ik ben benieuwd wat jullie voor combinaties uitproberen! Let me know op instagram @demakkelijkevegan wat jij er zoal in hebt gedaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.