Kliekjesrijst met pompoen

Aloha leuk mens!

Vandaag een semi herfstige maaltijd. Aangezien ik 4 dagen niet thuis heb gegeten – en ik nog geen tijd had gemaakt om boodschappen te doen – had ik niet zo heel veel spannends meer in mijn kast (behalve die pompoen dan, waar ik heel graag wat mee wilde maken). Het werd dus weer een welbekend kliekjesrecept. Love it! Ik ga het nu met je delen!

Personen: 2
Tijd: 10 min + ongeveer 20 min. baktijd

Ingrediënten:

  • 1 pompoen. Het maakt in principe niet zo veel uit welke soort. Ik weet eigenlijk niet eens hoe die van mij heette. Het was zo een kleine, ronde oranje. Succes, haha.
  • Rijst voor 2 personen. Dikke tip: ik heb altijd 1 bepaald koffiekopje wat ik vul en dat is precies genoeg voor 1 persoon.
  • 1 blik (400 gr) zwarte bonen.
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes. Ik had er eentje waar al kruiden en knoflook doorheen zaten (Lidl). Echt geweldig, want dat maakt het allemaal nóg makkelijker 😉
  • Ras el hanout kruiden (merk: Jonnie Boer, gewoon bij de Appie te verkrijgen)
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC graden en snijd in de tussentijd de pompoen in plakken/parten van ongeveer 2 á 3 cm dik. De schil mag je er alvast af halen, maar die is er makkelijker af te halen wanneer de pompoen uit de oven komt.
  • Leg de stukken pompoen op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel wat olijfolie over de pompoen en strooi er daarna wat ras el hanout kruiden overheen. Ik gebruikte ongeveer een afgestreken eetlepel om alles te bestrooien. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de timer op 20 minuten.
  • Doe de rijst en 2 keer zoveel water (dus bij 1 kopje rijst 2 kopjes water) in een pan. Gooi hier ook de blikken tomatenblokjes en (afgespoelde!) zwarte bonen in leeg en breng alles aan de kook. Kook dit droog (lees: tot al het water verdampt is) en dan is dit klaar. Als je nou tomatenblokjes hebt zonder kruiden erin, zou ik wel zelf nog wat kruiden en een teentje knoflook ofzo toevoegen.
  • Prik even in de pompoen om te kijken of hij gaar is. Als de pompoen niet aan je vork blijf hangen – het dus zo zacht is dat je vork er zo weer uit gaat – dan zijn de stukken pompoen gaar.

Ik dacht echt dat dit een flop zou worden. In ieder geval die rijst met bonen en tomatenblokjes en zo. Maar ik vond het serieus lekker! Ik miste alleen nog wat groens erbij. Wat blaadjes sla of iets dergelijks was wel chill erbij geweest. Maar hey! We hebben weer lekker makkelijk, gezond én vegan gegeten! Ayetoo!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.