Andijvie stamppot met een twist

Hoi pipeloi!

Gisteren heeft een vriendin voor me gekookt. Super nice!
Ondanks dat het deze week opeens weer heerlijk zonnig weer is buiten, besloten we toch een overheerlijke herfstmaaltijd te maken, namelijk: andijvie stamppot! Natuurlijk hebben we deze even geveganised (lees: de niet-vegan producten vervangen door vegan producten) en had mijn vriendinnetje een super goed idee om een lekkere twist aan de stamppot te geven. Komtie, het recept:

Personen: 2
Tijd: 15 min.

Ingrediënten:

 • Halve zak (á 600 gr. dus wij gebruikten 300 gr.) voorgekookte stamppot aardappelen
 • 1 zak á 250 gr. andijvie
 • 1 grote rode paprika (wij hadden een puntpaprika. Geen idee hoeveel verschil dit maakt)
 • stuk of 10 cherrytomaatjes
 • zakje jus (kijk even op de verpakking of het een vegan variant is)
 • scheut plantaardige melk (bijvoorbeeld rijst- of havermelk)
 • Olie om mee te bakken
 • Als je als flexitariër of vegangster (mensen die ook erg hun best doen om zo nu en dan minder dierlijke producten te eten. Super goed!) tóch de spekjes of de rookworst bij je stamppot mist, dan zijn er hele goede vegetarische alternatieven in het schap van de vleesvervangers!

Koken maar!:

 • Kook de aardappelen zoals op de verpakking vermeld staat
 • Zet een klein pannetje op waar je de jus in klaarmaakt (ook volgens de verpakking)
 • Snijd in de tussentijd de paprika en cherrytomaatjes in hele kleine stukken
 • Verhit wat olie in een koekenpan en doe hier de stukjes paprika en tomaat in. Giet hier ook wat van de jus overheen tot de paprika en tomaat onder jus staan. Laat dit op middelhoog vuur al roerend een stuk of 5 min. pruttelen. Daarna nog even op een wat lager vuurtje tot de paprika zacht aanvoelt als je erin prikt. Als de jus wat verdampt/aankoekt, kan je er wat meer jus of olie bij gooien. Beetje op gevoel dus.
 • Stamptijd! giet de aardappelen af en stamp ze in de pan waarin je ze gekookt hebt. Giet tussendoor af en toe een scheutje plantaardige melk bij de aardappelen om er een lekkere smeuïge puree van te maken.
 • Meng vervolgens de andijvie door de gestampte aardappelen en je stamppot is klaar!
 • Doe lekker veel stamppot op je bord, maak een deltaplan in het klein (voor de nep-hollanders zoals als ik: met de achterkant van je lepel maak je een gat in het midden van de berg stamppot die op je bord ligt) en hier schep je wat van het paprika-tomaat-jus mengsel in. Giet dan overal nog wat extra jus overheen en eten maaaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.