Chilli con nep-carne

Hola!

Vandaag dus chilli con nep-carne. Of ‘chilli sin carne’, voor de wijsneus die mijn super slechte grap wilde verpesten :p.
Ipv taco’s gebruikte ik romanaslablaadjes (zo veel a’s, haha) om de chili in te doen. Ik vind taco’s echt vet lekker, hoor, maar WIE heeft bedacht dat het handig is om een wrap-ish ding te maken van NACHOCHIPS? Wie de gouden tip heeft om deze dingen fatsoenlijk te eten: let me know!
De romanasla werkte trouwens wel echt perfect! En het was nog lekker ook. En vet gezond. Winning in life. Heb trek in taco’s.

Personen: 2
Tijd: 10 min.

Ingrediënten:

 • 1 pak nep-gehakt van jouw favo merk
 • 1 groot blik kidneybonen (400 gr)
 • klein blikje maïs (200 gr)
 • Blik tomatenblokjes (400 gr)
 • 1 rode paprika
 • 1 stronk romanasla
 • Picadillo kruiden (Jonnie Boer, Albert Heijn)
 • Voor de guacamole als je die zelf wil maken: 1 avocado, sap van een limoen (of een squeeze uit een flesje), knoflookpoeder, chillivlokken, peper en zout

Bereiding:

 • Laat de kidneybonen en mais uitlekken en spoel ze af
 • Snij de paprika in kleine blokjes
 • Bak alles, behalve de tomatenblokjes, voor ongeveer 5 min. samen met 2 tl (of meer of minder naar smaak) picadillo kruiden
 • Gooi dan de tomatenblokjes er nog voor zo’n 2 minuten bij
 • In de tussentijd kan je de guacamole maken. Ik doe het altijd een beetje op gevoel. Ik gok dat ik ongeveer het volgende gebruik: 1 geprakte avocado, sap van een halve limoen, halve tl knoflookpoeder, mespunt chillivlokken en peper en zout geen idee
 • Snij/trek wat blaadjes romanasla van de stronk en spoel ze af
 • Als je chilli mengsel klaar is kan je de romanaslablaadjes hiermee vullen en smullen maar!

Wil je niks missen van De Makkelijke Vegan? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan . En ik vind het echt super leuk als je mij daar laat zien/weten wanneer je een gerecht van mij hebt gemaakt! 😀

Groetjes thuis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.