Makkelijkste nasi ooit

Hey leuke mensen!

De dag dat ik dit gerecht maakte was ik serieus in de opperste staat van luiheid. Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik erg voor gezond- en vooral onbewerkt voedsel ben. Maar soms is het gewoon vet lekker om eens wat uit een pakje of een zakje te maken. Dus dat doe ik dan ook heel af en toe want balansss, haha!

In mijn studententijd maakte ik vaak nasi en daar had ik opeens weer super veel trek in, maar dan moest het natuurlijk wel op de manier van toen gemaakt worden (maar nu dan wel zonder de kip). Hieronder lees je hoe je dit über makkelijke gerecht in elkaar flanst.

Personen: 2
Tijd: 8 min.

Ingrediënten:

 • 2 kopjes zilvervliesrijst
 • zak voorgesneden Chinese groenten
 • pot sperziebonen (ik dacht ipv de kip als proteïne)
 • zakje nasi kruiden (even goed kijken of het vegan is)

Voor de pindasaus (ik eyeball alles, dus zelf ook even op gevoel/smaak door elkaar roeren):

 • pindakaas
 • sojasaus
 • sweet chilli saus
 • sriracha of sambal
 • water

Bereiding:

 • Kook de rijst volgens de verpakking
 • Roerbak de groenten
 • Gooi de kruiden eroverheen
 • Roerbak op het laatst alles in 1 pan en klaaar!

Nouu kind kan de was doen!
Ik waande me weer even helemaal in die goede oude studententijd. Heerlijk af en toe!

Wil je niks van De Makkelijke Vegan missen? Volg mij dan op instagram @demakkelijkevegan

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.