Pink PIZZAAAA

Aloha!

In de categorie van: eten vegans alleen sla? Nooooooo!
Daarom gisteren deze kleurrijke, semi gezonde pizza gemaakt. Jummieee!

Personen: 2
Tijd: 5 min. + 8 min. in de oven

Ingrediënten:

  • 2 pizzabodems. Bijv. de bietenbodem van de Lidl (vette aanrader)
  • Vegan strooikaas (Wilmersburger van de Jumbo)
  • Groenten naar keuze. Wij hadden: champignons, tomaat, paprika, spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • Kruiden: oregano, basilicum, maar je kan ook zelf wat leuks toevoegen

Vaak zit er op de bodems al tomatensaus. Als dat niet zo is, zoals bij ons, dan kan je twee kleine blikjes tomatenpuree en een half pakje Alpro cuisine kookroom met elkaar mengen als saus.
How it’s made:

  • Verwarm de oven voor op de hoeveelheid graden die op de verpakking van de pizzabodems staan
  • Snijd de groentes
  • Als er nog geen saus op je bodem zit, smeer dan nu je zelfgemaakte sausje erop
  • Verdeel wat geperste knoflook over de pizzabodem
  • Bestrooi met wat kruiden naar smaak
  • Verdeel de groenten over de pizza
  • Strooi er nog wat kaas overheen en de pizza mag voor ongeveer 8 – 12 min de oven in.

Het klopt dat vegan kaas niet zo goed smelt, dus wacht daar niet op bij het bepalen of de pizza’s klaar zijn.

Eten maaaar! Lekker lekker 😀

Voor meer vegan-eet-inspiratie; volg mij op instagram @demakkelijkevegan .

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.