PESTA PASTO
Hiiii het is je wannabe foodblogger hier!
Een lekkere pasta pesto, maar dan anders. Goed verhaal weer. We gaan maar beter gauw door naar het recept 😀
Personen: 2
Tijd: 10 min.
Ingrediënten:
- pasta naar keuze voor 2 pers.
- 240 gr (uitlekgewicht) witte bonen
- een halve courgette
- 2 handen verse spinazie
- wat cherrytomaten
- 2 tenen knoflook
- 3 el edelgist
- 20-30 blaadjes basilicum
- 40 gr pijnboompitten
- Olijfolie
- peper en zout
Koken maar!
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Verhit wat olie in een pan en knijp hier de knoflook boven uit om ze even een klein beetje bruin te bakken
- Spoel de bonen goed af en doe ze in iets van een blender o.i.d.
- De volgende ingrediënten mogen er nu ook bij in de blender: de gebakken knoflook, basilicum, edelgist, pijnboompitten, peper en zout (naar smaak), een beetje water. Blend dit en proef telkens even of er van één van de bovengenoemde producten nog wat extra bij mag. Doe er steeds een klein beetje water bij totdat de saus de gewenste dikte heeft. Die van ons was lekker dik en romig
- Snij nu de courgette in kleine blokjes en bak in wat olie een beetje bruinig. Op het laatst mag je hier ook wat handjes spinazie aan toevoegen, waarna je de saus (uit je blender) hier ook overheen gooit om even op te warmen. Roer alles lekker door en zodra de saus begint te koken is hij warm genoeg
- Serveer nu de pasta met de saus en top af met wat cherrytomaatjes!
Dit was echt een dik uitprobeersel met die witte bonen, maar het pakte echt mega goed uit! Super lekker en snel gerecht. Ohja en ik had glutenvrije pasta geprobeerd, om het allemaal nog even extra gezond te maken 😉
Eetsmakelijk! x